O altfel de lecție de istorie la Muzeul Județean Ialomița

O altfel de lecție de istorie s-a desfășurat la Muzeul Județean Ialomița. Prezentarea unor uniforme militare din secolul al XIX-lea, demonstrații cu arme de foc vechi , concursuri și expuneri pe teme legate de semnificația zilei de 9 mai în istoria națională și europeană au fost activitățile la care au participat elevi pasionați de studiul trecutului de la Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia și de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu”. Ziua independenței României, sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial în Europa și înființarea Uniunii Europene sunt evenimentele marcate prin aceste acțiuni.

Instaurarea monarhiei a accelerat procesul de modernizare și europenizare a României, iar țara noastră s-a afirmat ca un factor de echilibru în Balcani în vremea domniei lui Carol I.

Obținerea independenței României s-a făcut cu sacrificiul celor 10 mii de soldați români căzuți pe frontul din Balcani împotriva Imperiului Otoman.

Uniformele militare și demonstrațiile cu armele vechi i-au încântat pe elevi.

Actiunea s-a încheiat printr-un concurs în care elevii și-au demonstrat cunoștințele despre Uniunea Europeană. Proiectul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean în colaborare cu Muzeul Militar “Ferdinand I” Constanța, Asociația Culturală Tomis și Biblioteca Județeană “Ștefan Bănulescu”.

Cultura, Educatie, Stiri