Târgul agriculturii românești, deschis la Slobozia

Timp de trei zile, Slobozia este capitala agriculturii românești. Municipiul reședință de județ găzduiește Târgul Agricol “FarmConect” organizat de Asociația Producărorilor de Porumb din România și susținut de Primăria Slobozia. La prima ediție a acestui eveniment agricol au participat peste 70 de firme și companii producătoare de utilaje agricole, semințe și substanțe folosite în agricultură. Deschiderea oficială a târgului s-a făcut în prezența ministrului agriculturii Adrian Chesnoiu, care nu a ezitat să guste dintr-o pâine coaptă pe vatră și să facă fotografii cu participanții la eveniment (9 IUNIE 2022).

La târg au fost prezentate utilaje agricole dintre cele mai performante, precum și tehnologii digitale menite să-i ajute pe fermieri să obțină producții dintre cele mai mari.

Progresul realizat de agricultura românească s-a văzut cel mai bine în expoziția Muzeului Național al Agriculturii, care a prezentat publicului mașini și tehnologii agricole folosite în urmă cu o sută de ani.

Unul dintre obiectivele acestui eveniment national este de a-i apropia pe fermieri de consumatori și de a veni în sprijinul agricultorilor cu cele mai noi informații și tehnologii din domeniul agricol.

Organizat în Bărăgan, grânarul de odinoară al țării, Târgul Agriculturii Românești subliniază împortanța strategică a acestui domeniu, mai ales în actualul context international, când, la nivel mondial, se vorbește despre o criză alimentară iminentă. Ialomița este unul dintre județele țării unde se face agricultură performantă.

Farm Conect rămâne deschis publicului până pe 11 iunie.

Administratie, Economic, Stiri