Proiectul “Împreună pentru bunici” de la Traian a ajuns la final

Autoritățile locale din Traian au încheiat unul dintre proiectele europene derulate la nivelul comunei, care a avut drept țintă sprijinirea, timp de trei ani, a bătrânilor singuri și cu venituri mici din localitate. Prin proiectul “Împreună pentru bunici” au primit sprijin 161 de persoane vârstnice. Bunicii au fost ajutați să-și trăiască cu decență bătrânețea. Au primit zilnic o masa caldă, medicamente și asistență medicală, iar îngrijitorii care i-au vizitat acasă, le-au alinat singurătatea și suferințele trupești și sufletești.

Sultana Florea este o altă beneficiară a proiectului derulat cu fonduri europene. Are 71 de ani și trăiește singură după moartea soțului. A crescut 3 copii, care acum și-au gasit rostul peste hotare, departe de ea. Se descurcă cu greu dintr-o pensie de CAP de doar 1000 de lei, iar sprijinul primit prin programul european a ajutat-o sa se descurce mai ușor.

Proiectul s-a derulat timp de trei ani.

Un alt sprijin pe care bunicii din Traian l-au primit prin acest proiect a fost consilierea psihologică.

Proiectul “Împreună pentru Bunici” s-a derulat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și a avut un buget de 2,8 milioane de lei. Autoritățile din Traian caută soluții pentru a-i sprijini în continuare pe cei mai vârstnici locuitori ai comunei.

Administratie, Stiri