Trofeul concursului de dirijat “Ionel Perlea”, câștigat de Justin Pambianchi

Trofeul Concursului de Dirijat “Ionel Perlea”, ediția 2022, i-a revenit lui Justin Pambianchi din Canada. Tânărul dirijor, apreciat de juriu ca fiind cel mai bun concurent, a mai obținut la Slobozia și trei premii speciale.

Concursul international de dirijat, care poartă numele marelui compozitor și dirijor născut la Ograda, în Ialomița, s-a bucurat de o largă participare internațională. 23 de concurenți din 16 țări ale lumii au venit la Slobozia pentru a participa la un eveniment muzical de excepție, care să-le încununeze cariera de dirijor.

După trei zile de concurs, au rămas în final 6 concurenți, considerați de juriu cei mai buni dirjori. Aceștia au trecut mai multe probe: dirijat, operă și simfonic, iar la final au fost desemnați câștigătorii.

Evenimentul muzical, devenit o emblemă artistică a județului Ialomița, promovează personalitatea, opera și activitatea marelui dirijor și compozitor Ionel Perlea.

Concursul de dirijat a încheiat seria manifestrăilor dedicate lui Ionel Perlea, care au mai cuprins un concurs international de canto adresat tinerilor cântăreți de operă din toată lumea și un Masterclass international de dirijat, un concept unic în Europa și care s-a finalizat cu montarea, în premieră la Slobozia, a spectacolului “Don Giovanni” de Mozart.
Administratie, Cultura, Stiri