Ziaristul Nicolae Tache, lansare de carte în Biserica din Gimbășani

Jurnalistul ialomițean Nicolae Tache și-a lansat lucrarea “Un sat trăitor în lume-File din monografia Gimbășanilor”. Evenimentul a avut loc chiar în biserica din satul Gimbășani și a adus laolaltă autorități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din județ, elevi din localitate și mulți săteni. Lucrare, o adevărată carte-document, adună între filele sale pagini din istoria acestui sat din Câmpia Bărăganului, portrete de eroi locali, documente ale vremurilor trecute, fotografii. Biserica și școala, cei doi stâlpi ai neamului românesc în toate timpurile, dar și locuința și gospodăria țărănească specifice acestui loc sunt descrise în capitole speciale și oferă cititorului o întâlnire inedită cu satul românesc din trecut și de astăzi (21 SEPTEMBRIE 2022).

Cu multă emoție și cu modestie, autorul lucrării, jurnalistul Nicolae Tache a vorbit despre cum s-a născut ideea acestei monografii.

Cartea a văzut lumina tiparului cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița printr-un proiect care sprijină inițiativele societății civile.

În cadrul evenimentului au fost comemorați doi dintre slujitorii Bisericii din Gimbășani, adevărate repre spirituale pentru comunitatea locală.

Lucrarea a fost editată în 500 de exemplare, o mare parte dintre ele fiind oferite oaspeților prezenți la eveniment.
Cultura, Stiri