Ultimele pregătiri pentru Festivalul “La Casa Tudorii” ediția a X-a

Festivalul-concurs de tradiție ialomițeană “La Casa Tudorii” se va desfășura anul acesta pe parcursul a două zile și aduce o serie de noutăți. Pe lângă concursul culinar, vor fi ateliere de lucru, spectacole cu reconstituiri istorice, lansări de carte. La Baza de cercetare și expunere muzeală de lângă Giurgeni, locul unde se va desfășura evenimentul, se lucrează de zor. Au fost amenajate căsuțele pentru comercianți și concurenți, s-a pregătit terenul pentru atelierele de lucru și parcări și se pun la punct ultimele detalii (5 OCTOMBRIE 2022).

Lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar organizatorii, Consiliul Județean Ialomița și instituțiile de cultură subordonate, își doresc ca ediția a X-a a festivalului să fie una memorabilă.

Festivalul va debuta vineri, 7 octombrie la Slobozia, cu o paradă a costumelor medievale.

În prima zi de festival sunt organizate spectacole folclorice susținute de artiști ialomițeni, dar și reconstituiri istorice ale unor evenimente petrecute în orașul lui Mihai Viteazul. Ziua va fi încheiată cu un concert al Ansamblului “Plăieșii” din Chișinău. Concursul gastronomic are loc duminică, 9 octombrie. În concert vor fi, la baza arheologică de la Giurgeni, grupul “Lupii lui Calancea” și Surorile Osoianu. Vechea capitală a Ialomiței medievale a fost atestată începând cu 1470 și este locul unde istoricii susțin că s-a născut marele voievod Mihai Viteazul.

Administratie, Cultura, Eveniment, Stiri