“Sfaturi pentru o viață sănătoasă” – prof. Constantin Dulcan la Salonul de Carte de la Slobozia

Ediția a XXXI-a Salonului Anual de Carte desfășurat la Slobozia în perioada 1-31 octombrie a adus în capitala județului Ialomița unul dintre cei mai cunoscuți autori de literatură filozofică și metafizică, profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan. Reputatul medic neurolog și psihiatru a vorbit, în cadrul unei conferințe “Despre frumsețea vieții”, despre cum ar putea trăi oamenii chiar și 150 de ani. Evenimentul s-a bucurat de participarea unui public numeros interesat de sfaturile pentru o viață sănătoasă. Alături de somn, consum de apă și mișcare, alimentația este cheia unei vieți sănătoase. Modul în care ne hrănim trebuie să fie unul științific, bazat pe o dietă hipocalorică, săracă în grăsimi și dulciuri, afirmă reputatul medic. Un rol esențial îl are masticația, aceasta reprezintă o condiție a unei alimentații sănătoase.

Gândurile pozitive întăresc sistemul imunitar. Pentru o viață lungă și sănătoasă este nevoie să evităm tristețea,ura, invidia, care provoacă în organismul nostru un PH acid , favorabil bolilor, iar stresul poate paraliza sistemul imunitar.

În cadrul aceluiași eveniment, a fost lansată cartea “Alimentația integrative”, semnată de Ioan Prisecaru. Autorul a vorbit publicului despre experiențele sale de schimbare a alimentației și despre cum alimentația vegetariană i-a schimbat în bine viața.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital susținut de artista Ileana Șipoteanu. Salonul Anual de Carte este organizat de Bibilioteca județeană “Ștefan Bănulescu” și Consilul Județean Ialomița.

Eveniment, Sanatate, Stiri