300 de șahiști din 4 țări la Festivalul Internațional de Șah de la Amara

Timp de trei zile, stațiunea Amara a fost gazda Turneului Internațional de Șah Satori Art. Aflat la cea de a 13-a ediție, evenimentul a reunit aproape 300 de participanți din 4 țări: România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Șahiști de toate vârstele , de la peste 40 de cluburi din țară și străinătate, s-au înfruntat pe tabla de șah și și-au disputat cupele, medaliile și premiile în bani puse în joc.

Cezar Drăghici este în ultimul an la liceu. Pasiunea pentru sportul minții i-a insuflat-o bunicul său, în urmă cu 8 ani, când a învățat să facă primele mutări pe tabla de șah. De atunci a participat la zeci de competiții, iar turneul de la Amara se numără printre cele mai dificile și prestigioase, consideră tânărul.

Din Republica Moldova au venit la Amara 5 concurenți, unii dintre ei aflați abia la începutul carierei de șahiști. Prieteniile legate în timpul competiției și experiența dobândită sunt pentru ei cea mai frumoasă răsplată.

Copiii de la Clubul de șah din Ismail, Ucraina, participă pentru a treia oară la Festivalul Internațional de Șah de la Amara. Însoțiți de antrenori și părinți, micii șahiști s-au bucurat să fie prezenți din nou la această competiție de renume.

Cei mai mulți concurenți au fost copii, de la cei sub 8 ani până la cei de 18 ani. Competiția organizată de Clubul Sportiv Satori Art s-a desfășurat sub egida Federației Române de Sah și a Federației Internaționale de Șah.

Fost jucător profesionist de șah, pe Tiberiu Georgescu îl leagă aminitiri frumoase de Amara și Ialomița.

Finanțarea turneului a fost asigurată de sponsuri și de Consiliul Județean Ialomița prin programul “Sportul pentru toți”.

Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 40.000 de lei.

Sport, Stiri