Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită în comuna Ion Roată

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită în comuna Ion Roată cu spectacole artistice și piese de teatru în care personajele principale au fost Moș Ion Roată și domnitorul Alexandru Ioan Cuza. După săptămâni întregi de pregătire și repetiții, elevii școlilor din comună au prezentat părinților și autorităților locale momente artistice încărcate de semnificații patriotice prin care au marcat împlinirea a 164 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza (24 IANUARIE 2023).

Povestea lui Moș Ion Roată și a domnitorului Cuza a fost redată cu mult talent de elevi în piesele de teatru îndelung pregătite special pentru acest eveniment.

Printre personajele Romaniei moderne interpretate de copiii din Ion Roată s-a aflat si Evanghelie Zappa, precursorul Jocurilor Olimpice moderne, care avea in localitate un conac, o biserica si o mosie prosperă.

Și pentru că unitatea este singura cale care și astăzi, la fel ca în trecut , ne asigură existența în lume ca neam, toți cei prezenți s-au prins într-o trainIcă horă a unirii.

Cultura, Educatie, Stiri