Lucrările de restaurare la Biserica de lemn “Sf. Nicolae” au fost finalizate

Biserica de lemn “Sfântul Nicolae” din Slobozia a fost redată credincioșilor și turiștilor după o lungă perioadă în care lăcașul de cult a fost supus unor lucrări de restaurare și conservare. Vechimea sa de aproape trei secole și starea de degradare a lemnului de stejar din care este construită biserica au făcut necesară intervenția specialiștilor. Lucrările de restaurare au durat aproape 3 ani și s-au ridicat la peste 3 milioane de lei, bani obținuți prin fonduri europene.

Proiectul a prevăzut intervenții la pereții, acoperișul și mobilierul lăcașului de cult. Ample lucrări de restaurare și conservare au suportat și cele 27 de icoane aflate în patrimoniul bisericii, afectate de trecerea timpului.

Biserica de lemn, situată în parcul Muzeului Național al Agriculturii, reprezintă un monument istoric și de arhitectură valoros pentru patrimoniul județean și national.

Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” a fost ctitorită de familia boierului Răducan Târcă și de moșneni în satul Poiana în anul 1737. Biserica a fost strămutată la Slobozia în urmă cu 23 de ani, când a primit și hramul “Buna Vestire”.

Administratie, Cultura, Stiri