Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane

Faza națională a olimpiadei de științe socio-umane , organizată anul acesta la Slobozia, s-a încheiat cu festivitatea de premiere. Cei mai buni dintre cei mai buni elevi la discipline precum psihologia, logica, economia sau filozofia au fost premiați. Premiile au fost acordate de Ministerul Educației și inspectoratul Județean Școlar Ialomița. Consiliul Județean Ialomita a oferit suplimentar pentru câștigătorii locurilor unu și doi, premii de excelență și premii speciale.

Primii care au fost premiați au fost cei mai mici concurenți ai olimpiadei, elevii din ciclul primar. Lucrările lor la educație civică au fost evaluate de comisie fără ca școlarii să fie prezenți la Slobozia.

Au urcat apoi pe scenă elevii de gimnaziu care au concurat în echipaj de doi membrii la disciplina educație social.

Elevii de liceu au concurat la 4 discipline. Mai întâi au fost înmânate premiile concurenților de la Logică, argumentare și comunicare.

Cei mai mulți candidați au fost la psihologie, așa că și premiile obținute la această disciplină au fost mai numeroase.

Au urmat apoi câștigătorii de la disciplinele sociologie , economie și filozofie.

Consiliul Județean Ialomita a alocat 75 de mii de lei pentru organizarea acestei olimpiade și pentru premiile speciale acordate primilor doi clasați.

Consiliul Județean Ialomița a mai alocat 70 de mii de lei pentru organizarea Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a 5 a și a VI a, desfășurată tot în Ialomița.

Administratie, Educatie, Stiri