Recepția președintelui CJ Ialomița, 105 ani de la Marea Unire

Împlinirea a 105 ani de la înfăptuirea României Mari a fost marcată la Slobozia prin recepția oficială organizată de președintele Consiliului Județean Ialomița. Printr-un spectacol patriotic emoționant, evenimentul cultural a reunit la Sala de spectacole “Europa” primari din județ, parlamentari de Ialomița, oameni de afaceri și de cultură, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române. Prin cântec, dans și poezie, invitații au asistat la o adevărată lectie de istorie care a scos în evidență faptul că apartența la neam, religie și cultură a fost de-a lungul secolelor liantul care ne-a ținut uniți și ne-a dat puterea de a înfăptui visul unei Românii a tuturor românilor.

Prin versuri emoționante, actrița Miruna Ionescu, prezentatorul evenimentului cultural, a transmis fiorul iubirii de neam și de credința străbunilor, iar Corala “Sfântul Mare Mucenic Mina” a reamintit prin cântec celor prezenți curajul, eroismul și sacrificiul de care au dat dovadă românii pentru a-și păstra credința ortodoxă și identitatea națională de-a lungul istoriei.

Spectacolul a continuat cu un moment folcloric deosebit oferit de Ansamblul Folcloric “Doina Bărăganului”.

La finalul evenimentului, tânăra stea a muzicii populare românești, Alexandra Chira, a oferit publicului un recital de cântece patriotice românești.

Marea Unire înfăptuită în urmă cu 105 ani la Alba Iulia a fost evocată și printr-o expoziție inedită organizată de Muzeul Județean Ialomița în foaierul sălii de spectacole “Europa” în care este surprinsă în imagini de epocă ale unor cărți poștale ilustrate regina Maria, personalitate marcantă a Marii Uniri. Expoziția a fost organizată cu sprijinul Muzeului Național Bran.

Administratie, Eveniment, Stiri