Liceul Tehnologic “Înălțarea Domnului”, reper în pregătirea viitoarei forțe de muncă

În contextul crizei accentuate a forței de muncă, pregătirea viitorilor muncitori calificați în domenii esențiale ale economiei românești reprezintă o prioritate a învătâmântului tehnic și profesional din Ialomita. De calitatea acestuia va depinde dezvoltarea economică a județului pentru următorii ani. Liceul Tehnologic “Înălțarea Domnului” din Slobozia este un exemplu de bune practici în ceea ce privește revitalizarea învățământului tehnic și profesional oferind cursuri adaptate nevoilor actuale ale pieței muncii.

Cu peste 5 decenii de activitate , Liceul Tehnologic “Înălțarea Domnului” a devenit în ultimii ani un reper în pregătirea forței de muncă în domenii precum alimentație publică, mecanică auto sau estetică.

Prin investiții susținute a fost creat un spațiu dinamic de învățare care le facilitează elevilor tranziția de la școală la locul de muncă.

Sectorul HORECA , domeniul alimentar și service-urile auto caută specialiști în număr mare. O parte dintre absolvenții liceului au reușit să își scrie propriile povești de succes dezvoltând mici afaceri în aceste domenii care le aduc nu doar stabilitate financiară, ci și satisfacție profesională.

Un partener important în dezvoltarea învătământului tehnic și profesional din Ialomița îl reprezintă autoritățile locale, care au investit sume importante în dotarea școlilor și a liceelor de profil pentru asigurarea unei bune pregătiri a forței de muncă.

Investițiile în educație trebuie însoțite de campanii de conștientizare care să încurajeze tinerii să urmeze cariere în domeniul serviciilor sau a industriilor de producție. Totodată, este nevoie de dezvoltarea învătământului dual, ca soluție pentru deficitul de forță de muncă și dezvoltare durabilă a economiei românești.

Educatie, Stiri