Primul aeroport privat din România va fi construit în Ialomița, la Alexeni

Primul aeroport privat din România va fi construit în Ialomița. Acesta urmează să fie amenajat în zona fostului aerodrom militar de la Alexeni de o asociere de firme din România și Ucraina. Investiția, estimată la 400 de milioane de euro, va fi realizată în următorii patru ani. Aeroportul va avea un terminal de pasageri și unul de mărfuri, precum și o zonă de mentenanță a aeronavelor și va contribui la dezvoltarea semnificativă a infrastucturii aeroportuare în zona de sud a României.

Proiectul prevede și realizarea unei academii de aviație pentru pregătirea personalului de zbor, a unui birou vamal și a unui parc fotovoltaic care va asigura independența energetică a aeroportului.

Investiția va genera la bugetul județean o redevență anuală de aproape 2 milioane de lei și va stimula dezvoltarea economiei și imbunătățirea infrastucturii de transport din Ialomița.

La semnarea contractului de concesiune pentru aeroportul Alexeni a fost prezent și fostul premier Victor Ponta în calitate de consilier onorific al primului ministru.

Situat la doar 66 de kilometri de București, aeroportul de la Alexeni va prelua o parte semnificativă a traficului low-cost destinat aeroportului Otopeni și traficului de marfă. Aerodromul militar de la Alexeni a fost dezafectat în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Administratie, Eveniment, Stiri