Centrul Cultural “Ionel Perlea”, redeschis pentru public

Centrul Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia, una dintre cele mai emblematice clădiri din municipiu, și-a redeschis porțile pentru publicul iubitor de frumos și cultură. Clădirea a fost renovată și reabilitată termic. Lucrările de eficientizare energetică au durat un an și s-au realizat prin fonduri europene în valoare de aproape 13 milioane de lei. Cele trei instituții de cultură care funcționează aici și-au reluat activitatea într-un spațiu modern dominat de o atmosferă caldă și prietenoasă.

Lucrările au inclus izolare termică, refacerea acoperișului, modernizarea instalației de iluminat și de alimentare cu apă și instalarea de panouri fotovoltaice și solare. Totodată a fost refăcută izolația de la subsolul clădirii iar zona “Disco Ring” a fost transformată într-un spațiu generos și modern.

Cele trei instituții de cultură care funcționează în această clădire și-au început activitatea în casă nouă cu un program plin de evenimente culturale. Mai întâi, Biblioteca Județeană “Ștefan Bănulescu” a marcat ziua bibliotecarului printr-o dezbatere și lansare de carte.

Centrul Cultural “Ionel Perlea” a redeschis Galeriile de Artă “Arcadia” printr-o triplă expoziție: de pictură și grafică semnată de Tudor Meiloiu, de icoane a pictorului Alexandru Mateiaș și de sculptură aparținând artistului Liviu Brezeanu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița a pregătit special pentru publicul iubitor de folclor autentic un spectacol de muzică și dansuri populare susținut de artiștii centrului și de Ansamblul “Doina Bărăganului”.

În programul manifestrărilor culturale s-a regăsit și lansarea albumului de fotografii “Florării din Bărăgan” semnat de Florin Floreanu.

Alte patru proiecte de eficientizare energetică derulate de Consiliul Județean Ialomița sunt aproape de finalizare. Este vorba despre Muzeul Județean ialomita, Centrul de Tranzfuzii, Școala Specială “Ion Teodorescu” din Slobozia și Centrul Militar Județean.

Administratie, Cultura, Stiri