Situl arheologic de la Orașul de Floci, locul unde s-a născut voievodul Mihai Viteazul, a fost timp de două zile centrul gastronomiei tradiționale ialomițene. Nu mai puțin de 46 de echipaje din 26 de localități ale județului au concurat la cea de a XII a ediție a Festivalului Gastronomic “La Casa Tudorii”. Au fost înscrise peste 600 de rețete de la dulciuri de casă la conserve și de la mâncăruri calde la antreuri. Fiecare echipaj s-a străduit să aducă în fața juriului preparate tradiționale realizate după rețete vechi păstrate cu grijă și transmise din generație în generație.
Sărmăluțe în foi de zmeură, berbecuț la proțap, storceag sau rață pe varză sunt doar câteva dintre bunătățile care au atras atenția juriului și au stârnit pofta vizitatorilor.
Printre bucătarii de la Casa Tudorii s-a aflat și Marian Pavel, președintele Consiliului Județean ialomita, care a pregătit o ciorbă tradițională de pește.
Reconstituirea luptelor purtate de domnitorul Mihai Viteazul cu turcii, costumele de epocă și muzica cimpoierilor au completat atmosfera medievală.
La festival au fost prezenți și meșteri populari.
Ediția din acest an a Festivalului gastronomic La Casa Tudorii s-a bucurat de un record de vizitatori. Peste10 mii de oameni au participat numai duminică, mulți dintre ei au venit la festival și din județele vecine, Constanța, Călărași și Brăila.