Sarmale din pește, plăcintă cu pește, găină boierească, tochitură de berbecuț, știucă umplută si zeci de dulciuri i-au imbiat pe pofticioși la cea de-a șasea ediție a festivalului culinar organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni (8 OCTOMBRIE 2016). Bucatele au fost pregătite după rețete vechi de sute de ani. Aromele ceaunelor pline cu bunătăți au atras peste o mie de oameni la „Casa Tudorii”, locul unde se crede că s-a nascut Mihai Viteazul si unde arheologii au descoperit un oraș medieval. Peste 450 de produse, de la ciorbe, tocane și pastramă la cozonaci, prăjituri, dulcețuri și siropuri au fost degustate de vizitatori.
Ademeniți de mirosurile și aromele imbietoare, pofticiosii au cedat tentației și au gustat din toate preparatele.
Bucatele alese i-au încântat și pe politicienii prezenții la festivalul culinar.
Ca să îndure mai bine frigul si ploaia, oamenii s-au prins în hore și s-au încălzit cu un pahar de țuică sau vin fiert.
La festivalul gastronomic medieval au fost prezenți și cavalerii din secolul al XVI-lea care au făcut demonstrații de tras cu arcul și de lupte.