Fermieri, mici producători și artizani la târgul FarmConect România

FarmConect, Târgul Agriculturii Românești, este locul unde fermierii, micii producători și artizanii s-au întâlnit pentru a promova produse și hrană de calitate. Fermierii au adus la târg legume, fructe, gemuri, sucuri, miere, ulei și brânzeturi gustoase care i-au încântat pe vizitatori. Loredana Iorga a venit din Brăila cu numeroase sortimente de miere și cu limonadă rece și delicioasă.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece, adus la târg de un producător din Buzău, poate concura cu succes celebrul ulei de măsline fabricat în Grecia.

Un gust deosebit au și brânzeturile produse la Fetești.

După ce au vizitat standurile cu produse agricole, vizitatorii au putut admira văcuțele din rasa Angus venite la târg de pe pășuni oltenești.

Un punct de atracție pentru vizitatori îl reprezintă zona artizanilor . Aici viztatorii găsesc jucării și bijuterii din lemn, decorațiuni și buchete din flori criogenate, dar și produse din lavandă.

Atelierul de împletit coronițe din flori uscate s-a bucurat de numerosi participanți . Acești au învățat să realizeze mici opera de artă îmbinând răbdarea și talentul.

Iulia Blagu a adus din Urziceni aranjamente florale deosebite realizate din flori uscate și criogenate.

O atracție pentru vizitatori a reperezentat-o concursul Mămăliga de Aur, unde 4 fermieri s-au întrecut în a găti cea mai gustoasă mămăligă folosind doar ingredientele tradiționale pentu acest preparat.

Pe ritmuri de muzică populară, concurenții au mestecat zeci de minute în ceaunele uriașe, preparatele fiind jurizate de chef Nicolai Tand.

Mămăliga a dispărut repede din ceaune, imediat ce a fost gata. Pofticioșii au servit-o alături de o tocăniță cu carne și de brânză cu smântână, toate fiind oferite de organizatori.

La Târgul Agriculturii Românești de la Slobozia participă peste o sută de producători și firme din domeniul agricol. Târgul este deschis și duminică, 3 septembrie, iar intrarea este liberă.

Eveniment, Stiri