FarmConect, târgul agriculturii românești, un eveniment de un real succes

A doua ediție a FarmConect, Târgul Agriculturii Românești de la Slobozia a fost un real succes. Organizatorii, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, în parteneriat cu Primăria Slobozia și Consiliul Județean Ialomița, au reușit să creeze un eveniment complex menit să promoveze modelul românesc de agricultură și, totodată, să-i aducă mai aproape pe producători de consumatori. În cele 4 zile dedicate evenimentului, în spațiul expozițional, special amenajat, firmele de profil din țară au expus utilaje agricole performante, produse de fertilizare și protecția plantelor innovative, precum și cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii. În cadrul conferințelor tematice au fost dezbătute pe larg subiecte legate de eficientizarea resurselor energetice, educarea noilor generații de agricultori și cum putem mânca sănătos direct de la producătorii autohtoni.

Pentru vizitatori, târgul a fost locul ideal unde au putut petrece timp liber de calitate împreună cu familia. Atelierele de modelat lutul și impletit spice din spațiul Muzeului Național al Agriculturii, demonstrațiile cu cai , jocurile și lecțiile despre plantele vindecătoare de la Școala mea natura, i-au atras pe copii.

Nu au lipsit nici degustările de produse, iar cei interesați au putut cumpăra direct de la micii producători fructe , legume, brânză, vin sau miere.

Târgul Agriculturii Românești a reunit peste o sută de producători și comercianți din domeniul agricol.

Administratie, Economic, Stiri