Bâlciul tradițional de la Ciochina – 8 septembrie 2023

Bâlciul tradițional de la Ciochina organizat de aproape 150 de ani de Sfântă Măria Mică a adunat și anul acesta zeci de comercianți și sute de vizitatori. Din Buzău, Vrancea sau Ialomița producătorii locali au adus la Ciochina vase din bronz, coșuri de nuiele, halviță și ciocolată de casă.

Oamenii au făcut cumpărături pentru începutul de an școlar sau pentru iarnă și s-au bucurat de sărbătoare. De altfel cele mai aglomerate zone din bâlci au fost parcul de distracții și grătarele cu mititei.

Bâlciul de pe 8 septembrie de la Ciochina este o tradiție veche, cunoscută nu doar de localnici ci și de locuitorii din comunele învecinate.

După ce s-a asigurat că toate merg cum trebuie în bâlci, edilul a făcut cumpărături profitând de ocazia de a se aproviziona cu cele necesare pentru anotimpul rece.

Pentru ca tradiția bâlciului de Sfânta Maria Mică să fie dusă mai departe, autoritățile locale fac eforturi mari, asta pentru că numărul producătorilor care aleg să își vândă marfa în astfel de târguri este tot mai mic de la un an la altul.

Eveniment, Stiri