Muzeul Național al Agriculturii a fost locul perfect unde slobozenii au putut petrece un weend în care au redecoperit tradiția și gustul de altă data al mâncărurilor românești. Timp de trei zile aici s-a desfășurat Târgul Tematic “Pâinea și Vinul” care a reunit și anul acesta zeci de producători locali și din țară. Pastrama, bulzul, mititeii și cârnăciorii de Pleșcoi, dar și brânza în coajă de brad sau mustul proaspăt stors i-au atras pe vizitatori.
Brânza și pastrama au fost aduse la târg de producători din județul Brașov iar din Vrancea și Buzău producătorii au adus mustul și țuica de prune.
La mare căutare au fost și dulcețurile și sucurile produse după rețete autentice.
Vizitatorii au mai putut cumpăra produse de artizanat și din lavandă, miere și flori. Au vizitat casa tradițională maramureșeană și expoziția Plante de leac și alean , au făcut fotografii și s-au relaxat într-un weekend perfect de toamnă.