Faimos cândva în Bărăgan pentru strălucirea și eleganța sa, conacul Bolomey de la Cosâmbești a fost restaurat .Clădirea devenise o ruină și exista pericolul de a se prăbuși. Un proiect demarat de Consiliul Județean Ialomița finanțat cu fonduri europene, dar și naționale și de la bugetul județean a salvat de la distrugerea totală această clădire unică prin arhitectura sa. Lucrările de restaurare au durat trei ani și au fost extrem de dificile ca urmare a gradului avansat de degradare a conacului.
De la lucrările ample de consolidare și refacere a fundației, la cele pentru realizarea acoperișului , a stucaturilor și a picturilor murale, totul a presupus o muncă temeinică de echipă, multă răbdare și documentare.
Conacul a fost construit în 1898 de o echipă de meșteri italieni și a fost deținut initial de familia Ghețu, apoi în 1932 devine proprietatea lui Constantin Bolomey , pentru ca în timpul regimului comunist să fie transformat în crescătorie de pui. Construcția cu parter, etaj și mansardă era compusă din 14 camere, 3 pivnițe și terase.Toate aceste spații au fost restaurate și vor folosi acum drept săli de expoziție, saloane pentru recepții si birouri.
Autoritățile județene se gândesc să include acest conac într-un circuit turistic cultural și istoric, iar numeroasele legende născute în jurul acestei clădiri să fie făcute cunoscute turiștilor.
Lucrările de restaurare au cuprins atât anexa de lângă conac, care va adăposti ateliere de rstaurare și pictură, cât și parcul din jur care va găzdui evenimente culturale în aer liber.
Conacul Bolomey va deveni Centru Cultural și Expozițional. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 38 de milioane de lei.