Ciorbă de ștevie după rețeta bunicii

Alături de urzici și lobodă, stevia este una dintre verdețurile cele mai căutate de gospodine la începutul primăverii. Din ea se pot găti mâncăruri delicoase de post. Tanti Săftica are 86 de ani și este din satul Ciulnița. A învățat să gătească ciorbă de ștevie de la bunica ei, pe vremea când era doar o copilă. De atunci gătește mereu mâncare de ștevie în Postul Paștelui. Ciorba de ștevie este sănătoasă, gustoasă și ușor de preparat. Tanti Săftica folosește verdeață proaspătă din grădină (6 APRILIE 2019).

Apoi stevia este bine spălată și pusă la fiert.

În ciorbă se adaugă legumele.

La final se adaugă sucul de roșii, o mână de orez și borșul făcut în casă , iar pentru un plus de savoare, leuștean proaspăt.

Tot din ștevie, mamaia Săftica gătește o tocană delicioasă în care pune câțiva căței de usturoi pentru un gust desăvârșit.

Social, Stiri