În vizită la Casa Memorială “Ionel Perlea”

Casa memorială „Ionel Perlea” din Ograda este unul dintre punctele importante pe harta turismului cultural din Ialomița. Casa boierească a aparținut familiei marelui compozitor și are 10 camere. Aici turiștii pot admira obiecte ce au aparținut renumitului dirijor și pot afla povestea unui copil născut în câmpia nesfârșită a Bărăganului care a reușit să uimească cu talentul său o lume întreagă.

Casa memorială de la Ograda a fost vizitată de președintele Consiliului Județean Ialomița, în drum spre un alt loc încărcat de istorie, orașul medieval de lângă Giurgeni. Victor Moraru a ascultat detaliile despre viața și opera mareului dirijor și a fost impresionat de voința de care a dat dovadă (5 APRILIE 2019).

Ionel Perlea a dirijat pe marele scene ale lumii și a ajuns să fie extrem de cunoscut și apreciat în Statele Unite ale Americii. A revenit în România în 1969, când a susținut ultimele concerte în țară. Atunci a vizitat, după un sfert de veac, și casa părintească din Ograda, unde localnicii l-au primit cu multă căldură.

Clădirea devine casă memorială în 1983 și se află în patrimoniul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.

Administratie, Cultura, Stiri