Șapte frați cuminți din Amara îl așteaptă pe Moș Crăciun

Șapte frățiori cuminți din Amara îl așteaptă nerăbdători pe Moș Crăciun. Până acum Moșul nu le-a trecut niciodată pragul, desi ei au fost mereu ascultători și buni. Părinții lor îi cresc cu mult drag și cu multe sacrificii. Banii nu sunt însă niciodată de ajuns pentru nevoile celor mici, iar din cauza pandemiei le este și mai greu să se descurce. Veniturile familiei se reduc la salariul de paznic al tatălui și la alocațiile copiilor. Deși nu mai îndrăznesc să creadă că îl vor vedea vreodată întrând și în căsuța lor, Ionela, Marius, Nicușor, Darius, Andrei, Ana și George i-au scris și anul acesta Moșului. Își doresc hăinuțe și jucării pe care părinții nu și-au permis niciodată să le cumpere.

Ionela este clasa a V a, iar dansurile moderne sunt pasiunea ei. Cu multă modestie ne arată numeroasele medalii obținute la concursurile naționale. De Crăciunul acesta are o singură dorință.

Tot ce își dorește Aurelia, mama celor 7 copii, este să-și vadă pruncii sănătoși și fericiți. Dorințele lor, rămase mereu neîmplinite de sărbători, o dor de fiecare dată. Pentru că nu au lemne suficiente pentru iarnă, dorm toți într-o singură cameră. Cel mai mare dintre copii este în clasa a noua, iar cel mai mic în clasa I.

În căsuța lor mică de la marginea orașului, cei 7 frățiori nu îndrăznesc să spere la cadouri sub brad. Poate, totusi, anul acesta, Moșul nu-i va mai uita.

Social, Stiri